Vaterpolo i Košarkaški klub Vojvodine: Imamo veliku podršku od Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevića

Vaterpolo i košarkaški klub Vojvodine istakli su da je Grad Novi Sad najveća podrška za obe sportske organizacije.U Vaterpolo klubu Vaterpolo ističu da u godini kada proslavljaju 85-ti rođendan što to ga čini najstarijim vaterpolo klubom na teritoriji Srbije koji se takmiči u saveznom rangu, a kroz koji je prošlo preko 10.000 sportista.

Mnogi su bili olimpijski,svetski, Evropski prvaci. Zahvaljujući našim zlatnim reprezentativcima braći Pijetlović, Branislavu Mitroviću, Milošu Ćuku i drugima stvorili smo jednu od najboljih vaterpolo škola na teritoriji Srbije i sa pravom nas Vaterpolo Savez Srbije već godinama unazad proglašava za najaktivniji klub. Kroz sve ove godine Grad Novi Sad bio i ostao najveća potpora vaterpolo kluba Vojvodina.

Posebnu zahvalnost dugujemo gradonačelniku Milošu Vučeviću koji je uvek verovao u nas , naš kvalitetan rad i uspeo da obezbedi nikad veća sredstva kako za vaterpolo tako i za novosadski sport u celini – ističu u ovom klubu.

I Upravni odbor Košarkaškog kluba Vojvodina je, razmatrajući aktuelnu situaciju u ovom sportskom kolektivu, konstatovao da se Klub nalazi na putu finansijskog oporavka i stabilnog poslovanja. Takođe, izraženo je zadovoljstvo rezultatima tima u aktuelnoj sezoni, s obzirom da se crveno – beli nalaze na čelu Košarkaške lige Srbije, sa skorom od devet pobeda i jednim porazom.

S obzirom na teško nasleđeno stanje zbog čega je pretilo gašenje KK Vojvodina, Klub je, zahvaljujući pre svega Gradu Novom Sadu opstao, a potom i stabilizovao poslovanje. Uz pomoć gradonačelnika Miloša Vučevića i gradskih struktura KK Vojvodina prvi put nakon 15 godina ima klupske prostorije. Grad je, uz pomoć sponzora, obezbedio normalno funkcionisanje kluba.

Rezultat toga je formiranje kvalitetnog tima i liderska pozicija u KLS nakon deset odigranih utakmica, sa velikim izgledima da se Klub plasira u Superligu, a naredne sezone i u ABA 2 ligu. Grad Novi Sad je, kao i mnogim sportskim kolektivima u najvećem vojvođanskom gradu pomogao našem Klubu da prevaziđe tešku situaciju koja je godinama trajala, te da otvori mnogo vedrije rezultatske perspektive. Zbog toga Klub izražava veliku zahvalnost Gradu Novom Sadu i sponzorskom pulu” – navedeno je, između ostalog, u jednom od zaključaka sa sednice UO KK Vojvodina – poručuju iz ovog kluba.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV