Demokrate ponovo obmanjuju građane

Širenje laži od strane funkcionera Demokratske stranke, „zaštitni je znak“ ove propale političke organizacije. Nepotpunu i pogrešno interpretiranu informaciju pojedinih medija o povećanju poreza na nepokretnosti u Novom Sadu, Gradski odbor Demokratske stranke iskoristio je da plasira još jednu neistinu za sticanje jeftinih političkih poena, koji ih neće spasiti skorog nestanka sa političke scene.

Apsolutna je laž koju je izgovorio predsednik šačice preostalih demokrata u Novom Sadu Veljko Krstonošić, da će porez na imovinu za narednu godinu biti veći za 3000 do 5000 dinara. Istina je potpuno drugačija. Maksimalno povećanje poreza na teritoriji Grada iznosi 373,10 dinara na godišnjem nivou za potpuno novi stan prosečne kvadrature od 50 m2. Za stan iste površine u prvoj zoni, star 10 godina povećanje poreza iznosiće 231,64 dinara itd. Dakle, reč je o minimalnom povećanju poreza na imovinu. Treba imati u vidu i činjenicu da Novi Sad osam godina unazad nije menjao poresku stopu za utvrđivanje poreza na imovinu građana.

Gradski odbor Srpske napredne stranke poručuje demokratama, a posebno predsedniku Gradskog odbora Veljku Krstonošiću da, umesto što šire neistine o drastičnom povećanju poreza na imovinu, objasne građanima na koji način su njihovi „poslovni partneri“, rođaci i prijatelji u periodu od 2008. do 2012. godine dozvolili da u našem gradu nekoliko hiljada Novosađana bude prevareno višestrukom prodajom stanova.

Novosadski Info / GrO SNS NS