U novosadskim bolnicama lečenju 552 obolelih od korone

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici trenutno se na lečenju od kovid-19 nalaze 102 pacijenta, od čega je njih 11 na respiratoru.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 424 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid– 19. Od toga, kod 26 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 26 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid– 19 – saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Kako napominju, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od kovid– 19, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od kovid-19, apelujemo na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju – podsećaju u KCV.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik