Trinaest ekipa novosadskih osnovaca kitilo jelke

Takmičenje novosadskih osnovnih škola u kićenju jelki, u okviru kampanje „Produžimo život jelkama”, održano je početkom nedelje, kada je komisija pregledala video-materijal snimljen tokom svih faza pripreme i izrade ukrasa za jelke, nakon čega je doneta odluka o pobednicima.

Prethodnih dana, 13 ekipa učenika pripremalo je maštovite ukrase od prirodnih materijala, koji su kreirani na osnovu video-materijala koji je pripremio Pokret gorana Novog Sada.

Svaki učesnik prošao je virtuelnu obuku „Mala škola aranžiranja cveća”, u okviru koje su naučili osnove aranžiranja, izrade novogodišnjih aranžmana i novogodišnjih ukrasa. Osim toga, prijavljeni učesnici su nagrađeni brošurom o zaštiti jelki, knjigom „Mala škola aranžiranja cveća”, a na poklon su dobili i po šal s logom akcije i edukativnu društvenu igru. Učenici osnovnih škola „Jovan Popović”, „Đorđe Natošević” i „Dositej Obradović” ukrasili su tri najlepše jelke s busenom, dok je najuspešnijim ekipama i njihovim učiteljicama poklonjena dvodnevna „Eko.pustolovina u Sremskim Karlovcima”, na koju će otići tokom proleća naredne godine. Komisija je istakla i pohvalila i učenike OŠ „Aleksa Šantić” iz Stepanovićeva, kao i učenike iz osnovnih škola „Prva vojvođanska brigada” i „Žarko Zrenjanin”.

Takmičenje je deo promotivne kampanje „Produžimo život jelkama” koju podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a organizuje Pokret gorana Novog Sada, u saradnji s JKP „Gradsko zelenilo”.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pokret gorana Novog Sada