U novosadskim bolnicama 548 obolelih od kovid-19

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine trenutno se od kovid-19 leče 103 obolela, a zbog zdravstvenog stanja njih 10 je na respiratoru.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 429 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid– 19. Od toga, kod 32 pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 16 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid– 19 – saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Kako napominju, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od kovif– 19, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od kovid-19, apelujemo na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju – dodaju u KCV.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik