KK Vojvodina danas slavi 72. rođendan

Košarkaški klub Vojvodina, klub sa najvećom tradicijom u Novom Sadu, ali jedan od najstarijih u Srbiji, danas slavi 72. rođendan. U slavljeničkom raspoloženju dočekuju sutrašnji duel sa Zlatiborom, koji bi mogao dati odgovor na pitanje ko je glavni pretendent za prvo mesto u košarkaškoj ligi Srbije.

Košarkaški klub Vojvodina, osnovan je 22 decembra, 1948. godine. U više od 7 decenija dugoj istoriji kluba prošao je kroz razne faze, manje i više uspešne.

Teška gostovanja u Novom Sadu, naročito u dvorani Spensa, pamte mnogi igrači i treneri, koji su pisali istoriju srpske i jugoslovenske košarke.

Klub je, kasnije bio prinuđen na fuzije, nekoliko puta pred gašenjem zbog dugovanja, a pre nekoliko godina, izvorna Vojvodina, posle dve decenije, ponovo je u prilici da uhvati korak sa najjačim klubovima u Srbiji i ambicijom da postane član regionalnog takmičenja.

“Podrška Grada je tu, podrška lokalne samouprave takođe, potrebno je još malo popraviti organizaciju u klubu i, naravno, strpljenje. Ove sezone smo krenuli onako kako smo i planirali, ambicije su da se nađemo na završnici Kupa posle 20 godina, da klub zauzme jedno od prva dva mesta u KLS-u, koja vode dogodine u ABA 2 ligu i idemo stepenicu i po stepenicu”, kaže Radomir Jovančević, sportski direktor KK Vojvodina.

Jedan od prvih stepenika biće utakmica sa Zlatiborom, koji je uz prvoplasiranu Vojvodinu, glavni kandidat za prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije. Zbog pandemije, ta utakmica, 6. kola KLS, odigraće se skoro dva meseca kasnije u odnosu na prvobitno planirani termin.

“Nismo imali mnogo vremena da se pripremimo za ekipu Zlatibora, iz razloga što se pripremamo meč po meč, a sada smo imali dupli program i utakmicu u nedelju. Imali smo jedan trening da prođemo naša napadačka prilagođavanja za njihovu odbranu, a posle ćemo proći i neke njihove napadačke opcije, koje su najčešći izlazi u njihovim ofanzivnim setovima. Ono što je karakteristično za njih je da su odličnog individualnog kvaliteta i da imaju po dva dobra igrača na svakoj poziciji, tako da će i od naših individualnih rešenja zavisiti ishod meča”, kaže Miloš Isakov Kovačević, pomoćni trener KK Vojvodina.

Utakmica između Vojvodine i Zlatibora odigraće se u sredu u maloj Sali Spensa, od 16 sati i 30 minuta.

Novosadski Info / RTV / Foto: kkvojvodina.rs