Rešena sudbina zgrade Radničkog univerziteta

Kompanija Vega Properties Radnički doo Novi Sad postala je novi vlasnik zgrade Radničkog univerziteta. Na javnom nadmetanju koje je danas održano u prostorijama Gradske uprave za imovinu i imovinsko – pravne poslove, u Ulici Narodnog fronta br. 53 u Novom Sadu, prihvaćena je ponuda od 5.265.595,40 evra ponuđača kompanije Vega Properties Radnički doo Novi Sad.

Prethodno je Grad Novi Sad oglasio prodaju objekta Radničkog univerziteta u Ulici Vojvođanskih brigada br. 7, putem javnog nadmetanja, a na javni oglas koji je raspisan 10.11.2020. godine pristigla je jedna blagovremena i potpuna prijava, i to kompanije Vega Properties Radnički doo Novi Sad. Nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja, oni su postali vlasnici poslovne zgrade Radničkog univerziteta, korisne površine 6.463,80 metara kvadratnih, koja ima 13 spratova, prizemlje i podrum, i nalazi se na građevinskoj parceli površine od 850 kvadratnih metara. Kompletna lokacija je opremljena vodovodnom, kanalizacionom i elektroenergetskom mrežom.

Nakon 20 godina od požara, sudbina zgrade Radničkog univerziteta je konačno rešena. Grad Novi Sad je najpre uspeo da preuzme imovinsko – pravne odnose nad celom zgradom, a zatim i da pronađe konačno i najbolje rešenje za njenu budućnost. Gradonačelnik Miloš Vučević, koji je vodio ceo ovaj projekat, više puta je isticao da je uveren da će do kraja godine Novosađanima moći da bude saopštena još jedna dobra vest – da zgrada Radničkog univerziteta ima budućnost, i da je pronađeno najbolje i najisplativije rešenje za Novi Sad.

Novi investitor, domaća kompanija Vega Properties Radnički doo Novi Sad, kao deo kompanije Vega IT, spremna je na velika ulaganja, u skladu sa razvojnim planovima kompanije i renomeom koji ima u oblasti IT industrije, a sa godišnjim rastom od 30 odsto spadaju među najbrže rastuće tehnološke kompanije u regionu.

Novosadski Info