Znatno toplije

NOVI SAD: Suvo i znatno toplije uz umerenu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5, a maksimalna 14 stepeni.

VOJVODINA: Znatno toplije sa sunčanim intervalima sredinom dana uz promenljivu oblačnost. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale, ali u postepenom opadanju. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 14 stepeni.

SRBIJA: Znatno toplije u svim krajevima sa sunčanim periodima uz promenljivu oblačnost. Vetar slab južnih pravaca, u Vojvodini umeren južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale, ali u postepenom opadanju. Minimalna temperatura -3, a maksimalna 15 stepeni.

NAREDNIH DANA: U četvrtak toplo za ovo doba godine. U Vojvodini postepeno naoblačenje popodne, a krajem dana kiša. Duvaće umeren južni vetar. U petak kiša u svim krajevima uz zahlađenje, najpre na severu. U noći ka suboti kiša prelazi u susnežicu i sneg na severu i zapadu.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike će biti povoljnije za hronično obolele i osetljive osobe, ali se izvesna pažnja savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Nesanica, glavobolja i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost. U saobraćaju je potrebna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com