Toplo i oblačno

​​​​​​​NOVI SAD: Toplo sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. Uveče naoblačenje i kiša posle 20 časova. Duvaće umeren južni vetar. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura 7, a maksimalna 16 stepeni.

VOJVODINA: Toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost. Na severu postepeno naoblačenje, a krajem dana kiša. Duvaće umeren južni vetar, na severu pojačan južni i jugozapadni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 16 stepeni.

SRBIJA: Toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz umerenu oblačnost. U Vojvodini postepeno naoblačenje popodne, a krajem dana kiša na severu Vojvodine. Duvaće umeren južni vetar. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura – 2, a maksimalna 17 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak kiša u svim krajevima uz zahlađenje, najpre na severu Srbije. Zato će u jutarnjim satima biti toplije nego popodne i uveče. U noći ka suboti kiša prelazi u susnežicu i sneg na severu i zapadu Srbije. U subotu hladnije sa susnežicom i snegom u mnogim krajevima, a samo na severu pokrajine suvo. Na jugu Srbije je verovatnija kiša u subotu, a u nedelju sneg. Očekuje se 5 do 15 cm snega u nižim predelima zapadne Srbije, u Beogradu svega nekoliko cm snega koji će se topiti. U nedelju hladno sa mogućim slabim snegom i susnežicom koji prestaju tokom dana. Od ponedeljka sledi brzi porast temperature uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba, a naročito za srčane bolesnike i reumatičare. Očekivane meteoropatske reakcije su u vidu razdražljivosti i bolova u mišićima. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik