Kako je protekao prvi dan vakcinisanja u Novom Sadu

Juče je u Novom Sadu počela vakcinacija protiv koronavirusa, a prvi kontigent od sto doza bio je namenjen korisnicima Gerontološkog centra.

U domu za stare na Limanu, juče do 19 časova vakcinisano je 98 korisnika i dva medicinska radnika. Prvu dozu „Fajzerove“ vakcine primio je pukovnik u penziji Dimitrije Jovičić, a nešto kasnije i njegova supruga Dušica Kovačević, penzionisani potpukovnik i laborant. Upravo je taj bračni par koji je već deset godina u Gerontološkom centru, izneo svoje utiske.

Poslednjih devet meseci naši najstariji sugrađani podneli su veliku žrtvu, jer su im zbog lične bezbednosti onemogućene posete najbližih. U domu na Limanu zaraženih nije bilo, a ono što korisnici željno iščekuju, jeste trenutak, kada će moći da vide porodicu i prijatelje.

Gerontološki centar u Novom Sadu u svom sastavu ima četiri objekta, dva u Futogu i po jedan na Novom naselju i Limanu. Plan je da se vakcinacija uradi u svim domovima, a prema instrukcijama nadležnih, osim korisnika, vakcine bi trebalo da primi i određen broj zaposlenih.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV