U utorak toplo i vetrovito, do 17 stepeni

U Srbiji će sutra biti toplo i vetrovito.

Na severu i zapadu posle oblačnog jutra, ponegde sa kišom, tokom dana pretežno sunčano, a uveče i tokom noći uz povećanje oblačnosti ponovo se očekuje slaba kiša.

U ostalim predelima, tokom celog dana, umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu i u planinskim predelima jak, povremeno i olujni.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, najviša dnevna od 11 do 17 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 8 stepeni.

U Beogradu će, posle oblačnog jutra, tokom dana biti pretežno sunčano i toplo uz umeren južni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura oko 8, najviša dnevna oko 15 stepeni. Uveče i tokom noći uz povećanje oblačnosti ponovo se očekuje slaba kiša.

U sredu toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom i do 17, a od četvrtka temperatura u manjem padu ali ce i dalje biti iznad proseka za ovaj period godine.

U sredu i četvrtak pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Više padavina očekuje se na jugozapadu zemlje. U petak prestanaka padavina i postepeno razvedravanje, u subotu pretežno sunčano, a zatim umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

RHMZ upozorava da će danas i sutra u južnom Banatu i na planinama duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno olujne jačine sa maksimalnom brzinom od 24 do 30 m/s, što će u planinskim predelima južne, jugozapadne i zapadne Srbije usloviti topljenje snežnog pokrivača.

Novosadki Info / Tanjug / Foto: pixabay.com