KUD “Svetozar Marković” obeležio 75 godina postojanja

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je godišnjici obeležavanja KUD-a „Svetozar Marković“ koje se ove godine održalo u skladu sa epidemiološkim merama.

Prilikom proslave značajnog jubileja predstavniku Grada Novog Sada je uručena Zlatna povelja koju ovo društvo dodeljuje za višedecenijsku podršku i doprinos njihovom radu.

“KUD „Svetozar Marković“, jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umetničkih društava, veoma je značajno i za Novi Sad i šire. Negovanjem kulturnog nasleđa, tradicije i običaja našeg i drugih naroda i narodnosti kroz pesmu, muziku i igru, ovo društvo prenosi veliko bogatstvo svima, a posebno mladim generacijama. Ponosni smo na aktivne članove KUD-a „Svetozar Marković“, kao i na sve one koji su pronosili slavu tog društva tokom sedam i po decenija postojanja”, rekao je Aleksandar Petrović.

Preko 1000 članova KUD-a “Svetozar Marković” svoju aktivnost ostvaruje u deset sekcija. Na mnogobrojnim nastupima na festivalima, u zemlji i širom sveta osvojili su mnoštvo priznanja i nagrada.

Danas se u ovom društvu okupljaju deca svih uzrasta, od najmlađih osnovaca, srednjoškolaca, do studenata, kao i radnici i penzioneri.

Novosadski Info / RTV / Foto: novisad.rs