Kiša povremeno, uveče prestaje

NOVI SAD: Oblačno s kišom povremeno koja prestaje uveče. U novogodišnjoj noći suvo. Vetar ujutru slab južni, a popodne umeren zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 7 stepeni.

VOJVODINA: Malo hladnije i oblačno sa kišom povremeno. Padavine prestaju uveče, najpre na zapadu i jugu, a do ponoći i na severu. Vetar ujutru slab južnih pravaca, a popodne umeren zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 10 stepeni.

SRBIJA: Oblačno s kišom povremeno, a u planinama iznad 1.000 mnv sa snegom. Na severu hladnije, a na jugu toplije, ali i tamo temperatura opada u toku popodneva. Padavine slabe i prestaju krajem dana tj. pre ponoći. Vetar ujutru slab južnih pravaca, a popodne zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 13 stepeni.

NAREDNIH DANA: Prva dva dana nove godine, u petak i subotu, suvo sa sunčanim periodima uz manji porast temperature u subotu. U nedelju oblačnije sa slabom kišom. U subotu i nedelju će duvati pojačan jugoistočni vetar u Pomoravlju i Podunavlju.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike uticaće relativno nepovoljno na većinu hroničnih bolesnika. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici, pa im se preporučuje da slušaju savete lekara. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug