I oblaci i sunce, su­vo

​​​​​​​NO­VI SAD: Su­vo uz pro­men­lji­vu oblač­nost sa sun­ča­nim in­ter­va­li­ma. Ve­tar slab, uju­tru za­pad­ni, a po­pod­ne ju­žni i ju­go­i­stoč­ni. Pri­ti­sak oko nor­ma­le. Mi­ni­mal­na tem­pe­ra­tu­ra 3, mak­si­mal­na 7 ste­pe­ni.

VOJ­VO­DI­NA: Su­vo uz pro­men­lji­vu oblač­nost sa sun­ča­nim in­ter­va­li­ma. Vi­še obla­ka bi­će na se­ve­ru Voj­vo­di­ne. Ve­tar slab, uju­tru za­pad­ni, a po­pod­ne ju­žni i ju­go­i­stoč­ni. Pri­ti­sak oko nor­ma­le. Mi­ni­mal­na tem­pe­ra­tu­ra 2, a mak­si­mal­na 8 ste­pe­ni.

SR­BI­JA: Su­vo uz pro­men­lji­vu oblač­nost sa sun­ča­nim in­ter­va­li­ma. Ve­tar slab, uju­tru za­pad­ni, a po­pod­ne ju­žni i ju­go­i­stoč­ni. Pri­ti­sak oko nor­ma­le. Mi­ni­mal­na tem­pe­ra­tu­ra 0, a mak­si­mal­na 12 ste­pe­ni.

NA­RED­NIH DA­NA: U sre­du na­o­bla­če­nje sa ki­šom uz ju­žni ve­tar i to­pli­je vre­me od pro­se­ka. U če­tvr­tak ma­lo hlad­ni­je uz slab do ume­ren za­pad­ni i se­ve­ro­za­pad­ni ve­tar i de­li­mič­no raz­ve­dra­va­nje na se­ve­ru, a na ju­gu ma­lo ki­še uju­tru, a za­tim su­vo. U pe­tak i za vi­kend još ma­lo hlad­ni­je uz mo­gu­ću po­ja­vu ki­še, su­sne­ži­ce i sne­ga i u ni­žim pre­de­li­ma.

BI­O­ME­TE­O­RO­LO­ŠKA PROG­NO­ZA: Oče­ki­va­ne bi­o­me­te­o­ro­lo­ške pri­li­ke do­pri­ne­će sma­nje­nju te­go­ba kod ve­ći­ne hro­nič­no obo­le­lih. Oprez se sa­ve­tu­je ce­re­bro­va­sku­lar­nim, sr­ča­nim i psi­hič­kim bo­le­sni­ci­ma. Kod ose­tlji­vih oso­ba je mo­gu­će sma­nje­nje rad­ne spo­sob­no­sti. Svim uče­sni­ci­ma u sa­o­bra­ća­ju pre­po­ru­ču­je se po­ja­ča­na kon­cen­tra­ci­ja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com