Zimske službe u Novom Sadu na terenu već 24 sata, danas prioritet čišćenje snega na Fruškoj Gori

Zimske službe u Novom Sadu čiste sneg od juče u 11 časova. Prioritet su bili putevi prvog reda koji su čišćeni i posipani solju dva puta, a danas će na red doći i ostali putevi, izjavio je rukovodilac Zimske službe u JKP “Put” Novi Sad Gojko Etinski u Jutarnjem programu RTV-a .

Danas će putari posebno raditi na čišćenju snega na Fruškoj Gori gde snega ima više nego u gradu, dodao je on.

Veliku pomoć ekipama JKP „Put“-a dali su i radnici Čistoće, Gradskog zelenila i Parking servisa.

Može se reći da su sve komunalne službe Novog Sada odradile svoj posao i omogućile da život u gradu normalno funkcioniše, rekao je Etinski. 

Na novosadskim ulicama je devet vozila sa daskom i rasipačem soli, od toga šest traktora i tri multifunkcionalna vozila „Boneti“, kao i četiri vozila za podršku. Ukupan planirani broj je 21 vozilo, a njihov broj na terenu se povećava u skladu sa potrebama, u slučaju većih padavina.

Radnici i mehanizacija Zimske službe JKP “Čistoća” rade bez prekida na raščišćavanju centra Grada Novog Sada, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada. Radi se čišćenje površina trotoara i formiranje pešačkih staza, kao i čišćenje centra grada.

Zimska služba JKP „Čistoća“ je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama gradskih javno-komunalnih preduzeća i spremna je i za obilnije padavine.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV