Malo toplije

NOVI SAD: Ujutru slab mraz, a od sredine dana sunčani intervali i porast temperature. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -4, a maksimalna 4 stepena.

VOJVODINA: Ujutru slabiji mraz ili pojava slabog snega. Oblaci odlaze na istok i zadržavaju se u Banatu, dok na zapadu Vojvodine dolazi do delimičnog razilaženja oblaka. Dnevna temperatura u porastu. Vetar slab južni, na severu umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6, a maksimalna 5 stepeni.

SRBIJA: Ujutru jak mraz na jugozapadu i jugu, a na severu malo slabiji mraz. Dnevna temperatura u porastu. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -12, a maksimalna 6 stepeni.

NAREDNIH DANA: Temperatura u svakodnevnom porastu uz slabljenje i izostanak mrazeva od četvrtka. Južni vetar će biti u pojačanju, a sneg će se topiti i na planinama uz porast vodostaja na rekama za vikend. U petak i subotu oblačnije s kišom povremeno, a od nedelje temperatura u padu.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivane biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se preporučuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata se mogu javiti glavobolja i reumatski bolovi. Oprez se savetuje učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug