Malo toplije

NOVI SAD: Ujutru slab mraz, a tokom dana umerena oblačnost sa sunčanim periodima i malo toplije nego u sredu. Uveče naoblačenje i u noći ka petku prolazna kiša. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -2, maksimalna 6 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru slab mraz, a tokom dana umerena oblačnost sa sunčanim periodima uz manji porast temperature u odnosu na sredu. Uveče dolazi do naoblačenja na severu i zapadu Vojvodine koje će usloviti slabu kišu i susnežicu. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -4, a maksimalna 6 stepeni.

SRBIJA: Ujutru slab mraz, a tokom dana umerena oblačnost sa sunčanim periodima uz manji porast temperature u odnosu na sredu. Uveče dolazi do naoblačenja na severu i zapadu Srbije koje će usloviti slabu kišu i susnežicu na tom području. Vetar slab do umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -5, a maksimalna 8 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak sledi brži porast temperature. Kišni oblaci ujutru odlaze na istok, a popodne dolaze novi oblaci sa zapada koji će usloviti kišu krajem dana, najpre na severu i zapadu. U subotu toplo za ovo doba godine sa sunčanim periodima. U nedelju novo naoblačenje sa kišom i padom temperature na severu koje se brzo širi na ostale krajeve. Krajem dana je moguća susnežica na severu. U ponedeljak hladnije sa snegom na jugu, a na severu delimično razvedravanje.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Usled očekivane biometeorološke situacije izvesna opreznost se i dalje savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima dok će kod ostalih grupa hronično obolelih tegobe biti u slabljenju. Mogući su glavobolja i reumatski bolovi.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com