Paketići deci Sigurne dečije kuće

Povodom školske slave Sveti Sava, deci Sigurne dečije kuće dodelili su paketiće Centar za socijalni rad i Južnobački upravni okrug.

Južnobački upravni okrug zajedno sa Centrom za socijalni rad, osmu godinu zaredom dodelio je paketiće deci iz Sigurne dečje kuće u Novom Sadu.

“Svakako je da ćemo svi zajedno da vodimo najviše računa prevashodno o našoj deci ali i o deci koja nemaju roditeljsko staranje, koje su poverena ovim institucijama, koja su nam najosetljivija kategorija i vrlo je važno da svi zajedno obratimo tu pažnju na njih”, kaže Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga.

Sigurna dečija kuća godišnje bude privremeni dom za više od 200 dece. Da imaju najneophodnije brine se gradska Uprava za socijalnu zaštitu međutim, donacije su, kako kažu, dobrodošle.

“Ne oskudevamo ni u čemu, ali ono što skupe humani građani i institucije koje donesu, za decu je, uvek kažem, rado primljeno i dobro došlo”, navodi Dobrila Čačija, direktor centra.

Ukoliko neko želi da pomogne i ulepša odrastanje dece koja borave u Sigurnoj dečijoj kući donaciju mogu da donesu u prostorije Centra za socijalni rad. Da građani dobre volje daju svoj doprinos odrastanju dece koja će sutra biti ugledni članovi društva. Naše malo, nekome znači mnogo.

Novosadski Info / RTV / Foto: Skupština Grada Novog Sada