Oblačno i suvo

​​​​​​​NOVI SAD: Suvo i oblačno sa sumaglicom uz manji porast temperature. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 6 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru magla na severu koja se može zadržati veći deo dana. U ostalim predelima suvo uz oblačno, na jugu uz delimično razilaženje oblaka. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 10 stepeni.

SRBIJA: Ujutru magla na severu koja se može zadržati veći deo dana. U ostalim predelima suvo uz delimično razilaženje oblaka i malo sunčanih intervala. Oblačno će biti na jugozapadu i jugu gde je moguća slaba kiša u toku prepodneva. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 12 stepeni.

NAREDNIH DANA: Od srede znatno toplije uz sunčane periode. U drugoj polovini sedmice biće znatno toplije od proseka sa maksimalnim temperaturama oko 10 stepeni na severu pa do 20 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i astmatičare. Neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com