Toplo, ujutru moguća slaba kiša

NOVI SAD: Ujutru prolazna oblačnost sa ponekom kapi kiše. U toku dana suvo i toplo s povremenim sunčanim intervalima. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 13 stepeni.

VOJVODINA: Relativno toplo za ovo doba godine uz prolaznu oblačnost koja će ujutru usloviti ponegde kratkotrajnu slabu kišu. Veća šansa za kišu je u Banatu. Zatim se očekuje suvo vreme tokom dana sa povremenim sunčanim intervalima. Vetar slab, ujutru južni i jugoistočni, a zatim zapadni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 14 stepeni.

SRBIJA: Toplo za ovo doba godine uz prolaznu oblačnost koja će ujutru po Vojvodini usloviti ponegde kratkotrajnu slabu kišu. U ostalom delu dana svugde suvo sa povremenim sunčanim intervalima. Vetar slab, ujutru promenljiv ili južni, a popodne zapadni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 17 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak i za vikend suvo i vrlo toplo za ovo doba godine. Najtoplije će biti u nedelju sa maksimalnim temperaturama od 16°C na severu Srbije do 21°C u zapadnoj i centralnoj Srbiji uz dosta sunčanih sati. Od ponedeljka sledi pad temperature uz naoblačenje sa kišom, ali za sada bez jakog zahlađenja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik