Više od 350 novih knjiga za biblioteku OŠ „Miloš Crnjanski“

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, zajedno sa načelnikom Gradske uprave za obrazovanje Radovanom Kovačevićem posetila je školsku biblioteku Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ za koju je Grad Novi Sad, u saradnji sa Knjižarom „Vulkan“ obezbedio više od 350 novih knjiga, uglavnom lektira, ali i druga književna i istorijska dela namenjena uzrastu učenika od prvog do osmog razreda.

Obraćajući se prisutnima, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je ukazala na značaj knjige i čitanja od ranog uzrasta ističući da su knjige najbolji saputnici i putokazi svakog učenika i da čitajući, đaci proširuju svoja iskustva, izoštravaju intelekt i poboljšavaju pamćenje.

Grad Novi Sad je pored izgradnje, rekonstrukcije i opremanja škola savremenim nastavnim sredstvima, u šta ulažemo više stotina miliona dinara, ozbiljnu pažnju posvetio i opremanju školskih biblioteka neophodnom lektirom. Drago mi je što je biblioteka Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ koja je mala, ali izuzetno posećena, od danas bogatija za više od 350 naslova. Ovu akciju ćemo nastaviti i u drugim novosadskim školama- izjavila je Dina Vučinić.

Direktorka škole Milica Vučićević se zahvalila na donaciji koja prema njenim rečima ima veliku važnost budući da učenici često i rado koriste usluge te biblioteke koja broji preko 10 hiljada naslova.

Naša deca su dobri đaci, uspešno nas predstavljaju na različitim takmičenjima i ja sam uverena da će nove knjige doprineti tome da oni budu još bolji i uspešniji. Imamo izuzetnu saradnju sa Gradom zahvaljujući kojoj smo uspeli da realizujemo nekoliko građevinskih rekonstrukcija i tako podignemo nivo bezbednosti i poboljšamo kvalitet nastave u školi- rekla je Milica Vučićević.

Novosadski Info