Predsednica Skupštine Novog Sada primila vakcinu protiv Kovida-19

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović obišla je danas zajedno sa članom Gradskog veća za zdravstvo dr Draganom Stajićem i direktorom Doma zdravlja “Novi Sad” Veselinom Bojatom Halu 1 Novosadskog sajma, gde se odvija vakcinacija građana i sama primivši danas prvu dozu vakcine protiv Kovida-19. 

Predsednica novosadskog parlamenta, obilazeći Halu 1, ocenila je da je “opšti utisak da treba da budemo ponosni na organizaciju vakcinacije.”

“Svedoci smo da sve protiče u najboljem mogućem redu, što se tiče punktova, što se tiče prostora za čekanje, tu su i medicinski radnici, koji pružaju sve dodate informacije građanima. Jedno veliko hvala svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji. I to ne mislim samo na organizaciju u Novom Sadu, nego u čitavoj Srbiji. Možemo biti ponosni na svoju državu, na predsednika Vučića, koji je u ovoj nepovoljnoj situaciji za ceo svet koji se suočava sa izazovima na svakodnevnom nivou, uspeo da obezbedi vakcine, jednu sigurnost kao vid borbe protiv pandemije. Na ponos nam je što smo u vrhu kada je reč o broju vakcinisanih građana i to pokazuje da je odziv dobar, da su građani svesni situacije”, kazala je Marinković Radomirović, ukazujući da imunizacija protiče brzo i efikasno.

Ona je dodala da je odluka o vakcinaciji “racionalna, razumna i odgovorna prema sebi ali i prema drugima”.

“Treba da budemo odgovorni jedni prema drugima. Nadam se da ću svojim primerom podstaći sve one koji su još uvek u nedoumici, da se prijave za vakcinaciju, jer je imunizacija stanovništva jedini put da se pobedi Kovid-19. Želela bih da se obratim i majkama koje imaju male bebe, jer sam i sama majka dva osmomesečna dečaka, da vakcinacijom štitimo i našu decu”, podvukla je predsednica Skupštine Novog Sada.

Član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić precizirao je da će se današnjom vakcinacijom preći cifra od 30.000 vakcinisanih građana.

“U organizaciji nemamo nikakvih problema, nemamo pritužbi i ponosan sam na organizaciju koju imamo u Hali 1 Novosadskog sajma”.

Direktor Doma zdravlja “Novi Sad” Veselin Bojat istakao je da su kao zdravstvena ustanova dokazali da, zajedno sa svima koji učestvuju u vakcinaciji, možemo da vakcinišemo i četiri hiljade sugrađana dnevno, dok su Novosađani dokazali da se ponašaju odgovorno.

“Pored sugrađana i medicinskih radnika, vakcinisali smo i zaposlene koji rade u takozvanim rizičnim grupama, poput zaposlenih u gradskom saobraćajnom preduzeću, vaspitačice iz Radosnog detinjstva, novinare, a planiramo da nastavimo i dalje tako”, zaključio je Bojat.

Novosadski Info / RTV / Foto: Skupština Grada Novog Sada