Oblačno s kišom

​​​​​​​NOVI SAD: Promenljivo oblačno s mogućom kratkotrajnom kišom. Vetar umeren južni i jugoistočni. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 13 stepeni.

VOJVODINA: Promenljivo oblačno vreme s kratkotrajnom kišom ponegde i toplije. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 15 stepeni.

SRBIJA: Promenljivo oblačno vreme s kratkotrajnom kišom ponegde i toplije. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 18 stepeni.

NAREDNIH DANA: U sredu toplo uz pojačan jugoistočni vetar. U četvrtak nastupa jako zahlađenje s kišom koja prelazi u sneg tokom dana.

VAŽNO UPOZORENjE: Od petka, 12. februara do 20. februara biće izuzetno hladno vreme s lednim danima i povremenim slabim snegom. Maksimalne dnevne temperature će se spustiti do -10 stepeni u pojedinim danima, a minimalne moguće i do -20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolja, promenljivo raspoloženje i pospanost. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com