Sutra u Novom Sadu počinje završni turnir Kupa Koraća

U Novom Sadu sutra počinje završni turnir Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać. Četvrtfinalne utakmice će se igrati u velikoj i maloj dvorani SPENS, dok će polufinala i finale biti u velikoj dvorani, nažalost bez publike zbog pandemije korona virusa.

Turnir će od 15.00 časova prvim četvrtfinalnim mečom u maloj dvorani otvoriti Mega i Mladost Zemun, od 17.00 u velikoj dvorani igraju FMP – Vojvodina.

Četvrtfinalni dueli se nastavljaju od 19.00 sati utakmicom Partizan – Borac u maloj dvorani, a u velikoj od 21.00 igraju Crvena zvezda i  Radnički.

Polufinala i finale igraju se u velikoj dvorani SPENS. Pobednik duela Mega – Mladost Zemun će u subotnjem polufinalu od 18.30 ići na pobednika meča FMP – Vojvodina, dok će bolji iz meča Partizan – Borac od 21.00 sat odmeriti snage sa boljim iz okršaja Crvena zvezda – Radnički.

Tepić: Ozbiljno na Mladost, posle ćemo razmišljati za dalje

Protiv Mladosti iz Zemuna moramo da imamo isti pristup kao i na svim utakmicama ove sezone, pa ćemo posle razmišljati za dalje, izjavio je najiskusniji košarkaš Mege uoči četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća protiv ekipe koja je lider KLS.

“Kup je vrlo specifično takmičenje. Oni su prvi u KLS, a po mom mišljenju su napravili korak napred ove sezone. Imaju nekoliko Amerikanaca u timu, što mislim da nema nijedna ekipa u KLS. To govori o njihovj ozbiljnosti. Zadržali su tim na okupu tokom cele sezone i sigurno su ekipa koja može da napravi iznenađenje. Gledajući način na koji igraju, mi moramo ozbiljno da shvatimo tu utakmicu kao i svaku do sada, u suprotnom biće jako teško. Prvo Mladost, pa ćemo posle razmišljati šta i kako dalje”, rekao je Tepić Tanjugu.

Odličnu uvertiru pred Kup izabranici Vladimira Jovanović napravili su pobedom protiv Mornara (90:89) u ABA ligi, kada su posle velike borbe u finišu meča polaganjem Dajšona Skučija Smita došli do 12. trijumfa.

“Bila je to veoma važna utakmica za nas, stanje na tabeli nas je obavezivalo, ne da dobijemo, nego da damo malo više od sebe da bismo ostali u nekoj realnoj trci za plej-of. Zaista bi bila šteta da se to ne desi, gledajući naše partije u dosadašnjem delu sezone”, kaže Tepić.

“Mornar je jedna od najkvalitetnijih ekipa u Jadranskoj ligi, a ono što je po mom mišljenju odlučilo meč jeste naša želja i upornost tokom cele utakmice, čak i kada su oni vodili dvocifrenom razlikom. Zbog toga kakav su tim i kakve pojedince imaju, a koliko smo mi sa druge strane mlada ekipa, bila je potrebna vera da se i u tim sitaucijama dobije utakmica. Na kraju smo dobili uz sreću, ali i uz veliku borbenost”, kaže 33-godšnji bek koji je meč protiv Mornara završio sa 11 poena, pet skokova i isto toliko asistencija.

Mega sa skorom 12-6 trenutno drži treće mesto na tabeli ABA lige i jedan je od kandidata za plej-of, iako je malo ko verovao u to na startu regionalne lige.

“Teško je imati ambicije kada ste mlada ekipa, sa donekle neafirmisanim igračima i kada ne znate koji su krajni dometi većine igrača u ekipi. Srećom, mi smo pronašli hemiju i sada to deluje prlično dobro. Priča o plej-ofu bila je veoma nerealna na početku sezone, niti smo mi o tome razmišljali, niti sada razmišljamo. Idemo utakmicu po utakmicu, dajemo sve od sebe. Imperativ plej-ofa nismo imali na startu, ne znam zašto bismo ga imali i sada. Najvažnije je da se mi trudimo, da napredujemo kao ekipa. Ispred nas su trenutno ekipe u koje je uloženo mnogo novca, koje imaju afirmisane igrače. Milslim da nemamo pritisak, ali igramo kao i do sada”.

Tepić, koji je najstariji u ekipi čiji je prosek godina manji do 20, kaže da se dobro uklopio sa Meginim klincima.

“Jeste situacija za mene specifična, jer s jedne strane nismo generacijski bliski i nisam znao šta mogu da očekujem od mojih saigrača kada sam došao. Sa druge strane, bio sam prijatno iznenađen talentom i načinom na koji prihvataju informacije. Naravno, ima mnogo prostora za rad i napredak. Sve ono što do sada radimo je za poštovanje. Svi smo u različitim fazama karijere, ja sam objektivno tu na kraju, oni na samom početku. Verujem da će većina njih izrasti u velike igrače. Gledam ih ravnopravno kao saigrače i trudim se koliko je u mojim mogućnostima da im pomognem da se nose sa nekim sitaucijama tokom sezone i na utakmicama”, zaključio je Tepić.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: KSS