Toplo, krajem dana kiša

​​​​​​​NOVI SAD: Toplo uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar i promenljivu oblačnost. Krajem dana kiša. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 16 stepeni.

VOJVODINA: Toplo za ovo doba godine uz pojačan južni vetar, u južnom Banatu vrlo jak jugoistočni. U toku dana promenljivo oblačno vreme s povremenom kišom na severu. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 17 stepeni.

SRBIJA: Još jedan topli dan za februar uz pojačan južni vetar. U toku dana promenljivo oblačno. Krajem dana na severu zemlje kiša. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 19 stepeni.

NAREDNIH DANA: U četvrtak nastupa jako zahlađenje s kišom koja brzo prelazi u sneg tokom dana.

VAŽNO UPOZORENjE: Od petka, 12. do 19. februara imaćemo izuzetno hladno vreme s lednim danima i povremenim slabim snegom. Maksimalne dnevne temperature će se spustiti blizu -10 u pojedinim danima tog perioda, a minimalne moguće i ispod -20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno nepovoljna biometeorološka situacija naročito za astmatičare, srčane i cerebrovaskularne bolesnike, pa im se savetuje opreznost. Reumatski bolovi i razdražljivost su očekivani kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić