Vučević: Uspešna saradnja Grada sa Mariborom i Ljubljanom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ambasadorom Republike Slovenije Nj. E. Damjanom Bergantom. Oni su razgovarali o dosadašnjoj uspešnoj saradnji, a posebno su se osvrnuli na veze koje su ostvarili Novi Sad i Maribor, odnosno Ljubljana.

Savetodavna uloga Maribora u procesu kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope, je ocenjena kao veoma značajna, kao i mnogi zajednički projekti na polju kulture i obrazovanja koje je Novi Sad ostvario sa slovenačkim mestima.

Gradonačelnik je istakao da je Društvo Slovenaca ”Kredarica”, koje postoji preko 20 godina, veoma aktivno u društvenom životu i značajno za Novi Sad.

Zvaničnici su se složili da postoji veliki prostor za dalje razvijanje saradnje, pre svega na polju privrede, kao i u drugim oblastima od vitalnog značaja za život građana.

Gradonačelnik i ambasador izrazili su uverenje da će kriza izazvana epidemijom virusa Korona uskoro biti okončana, te da će biti stvoreni uslovi za neometane aktivnosti na planu razvoja međunarodne, odnosno međugradske korespondencije.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV / Jaroslav Pap