Prošireni kapaciteti vrtića „Zeka“ u Budisavi

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić obišla je vrtić „Zeka“ u Budisavi gde su u novembru prošle godine završeni radovi na adaptaciji tavanskog prostora, što je proširilo kapacitet objekta za još četiri radne sobe.

-Vrtić „Zeka“ brinuo se o 74 mališana koji su bili raspoređeni u tri grupe. Investicijom vrednosti blizu 20 miliona dinara, uspeli smo da dupliramo broj dece i da obezbedimo uslove da se u ovom vrtiću po prvi put oforme i tri jaslene grupe što mnogo znači roditeljima iz Budisave i okolnih naselja. Naš cilj je da sva deca mogu da idu u vrtić u mestu u kojem žive, a važno je napomenuti i da je Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem prvi grad koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima. Osluškujemo potrebe građana i trudimo se da svake godine stvorimo bolje uslove za decu svih delova Novog Sada – izjavila je Dina Vučinić.

Ona se zahvalila zaposlenima u vrtiću „Zeka“ koji su svojom posvećenošću, ljubavlju prema poslu i ličnim zalaganjem doprineli da novi prostor zablista punim sjajem i dodala da je ove godine, za rad Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ predviđeno oko 3,6 milijarde dinara.

Želimo da liste čekanja postanu prošlost i zato je naš prioritet izgradnja novih vrtića. Ove godine krećemo u izdradnju tri moderna objekta na Veterniku, Sajlovu i Adicama i time ćemo obezbediti smeštaj za još 680 dece – istakla je Dina Vučinić.

Direktorica PU „Radosno detinjstvo“ Marijana Popov objasnila je da je adaptirani prostor u vrtiću „Zeka“ koji broji sedam grupa i radi na srpskom i mađarskom jeziku, omogućio prijem 45 dece jaslenog uzrasta i 32 dece uzrasta od tri do sedam godina koja će pohađati mešovitu grupu.

Vaspitačica Slavica Radišić je, u ime svojih kolega, izrazila zadovoljstvo zbog uslova rada u adaptiranom vrtiću i zahvalila se Gradu, ali i roditeljima koji su zajedno sa zaposlenima doprineli da taj vrtić postane bezbedno i prijatno mesto za boravak dece, u kojem oni mogu da se slobodno kreću i kreativno izražavaju.

Novosadski Info