Vakcinacija u Novom Sadu i tokom praznika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Halu 1 na Novosadskom sajmu i izrazio zadovoljstvo tokom kojim se odvija imunizacija građana Novog Sada i Vojvodine. On je rekao da su medicinski timovi odlično organizovani, a zahvalio je i Novosađanima na iskazanoj odgovornosti i disciplini,navodi se u saopštenju.

“Zahvaljujem lekarima, medicinskim sestrama i volonterima što rade i za vreme praznika. Kroz proces vakcinacije brže i sa manje žrtava ćemo pobediti koronu” istakao je Vučević.

“Do sada je u Novom Sadu vakcinisano 45000 ljudi, a 17000 ih je revakcinisano. Razgovoarao sam i sa građanima i čini se da su zadovoljni kako teku stvari. Sada se već oseća optimizam među ljudima, a stariji sugrađani žele da što pre budu sa svojim porodicama. Veoma sam ponosan na to što je Srbija druga u Evropi po broju vakcinisanih, u odnosu na broj stanovnika, a najava kupovine nove količine vakcina, garant je daljeg uspešnog puta Srbije. Čestitam državnom rukovodstvu i predsedniku na tome kako su izveli ceo proces oko nabavke vakcina i same imunizacije – naglasio je gradonačelnik Vučević i pozvao sugrađane da se prijave za vakcinaciju putem portala koji, kako je rekao, odlično funnkcioniše”.

Cilj nam je da se što pre vratimo u normalan život, međutim raste broj obolelih i onih koji idu na bolničko lečenje. To znači da su se ljudi opustili, a i dalje moramo biti veoma oprezni i strpljivi istakao je Miloš Vučević.

On je naveo i da se u Novom Sadu konstantno kontrolišu ugostiteljski objekti, te da se preduzimaju adekvatne mere, a sve to u koordinaciji sa državnim kriznim štabom i u cilju stabilizacije situacije.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV / Jaroslav Pap / ig @milosvucevic_gradonacelnik