Porast broja aktivnih slučajeva korone u Vojvodini

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u pokrajini 6.747, što je za 1.200 više nego prošle nedelje, dok je u protekla 24 sata registrovano novih 357 slučajeva korone.

Institut ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

U ovom trenutku na teritoriji 39 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna, a epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opština Apatin, Pećinci, Beočin, Titel, Irig i Odžaci.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 357 novih slučajeva, najviše u Novom Sadu – 144, što je najveći broj registrovanih od 18. januara.

Dominantan uzrast obolelih u Novom Sadu čine osobe uzrasta 20 do 49 godina koje u strukturi obolelih učestvuju sa više od 60 odsto, dodaje se u saopštenju.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 1.905, za 500 više nego prethodne nedelje.

U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva, ali se registruje postepen rast.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Institut je pozvao građane da se vakcinišu u narednom periodu.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV / Raša Šijačić