Pretežno sunčano, toplije

NOVI SAD: Pretežno sunčano vreme tokom dana. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 11 stepeni.

VOJVODINA: Razvedrava se najpre na severu i zapadu, a tokom dana i u ostalim predelima uz više sunčanih sati. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 11 stepeni.

SRBIJA: Razvedrava se na severu, a zatim i zapadu, dok će jutro biti oblačno u južnim i jugoistočnim krajevima gde je moguća slaba kiša ili susnežica ujutru, dok će popodne i u tim krajevima biti suvo. Vetar slab do umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna 12 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak i za vikend sve toplije uz sunčane intervale i umerenu oblačnost. Dnevna temperatura za vikend oko 15 stepeni. Porast temperature se nastavlja početkom iduće sedmice uz sunčano i pravo prolećno vreme.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike pogodovaće hronično obolelim i osetljivim osobama. Izvesne tegobe mogu imati srčani bolesnici. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i nesanice. Preporučuje se adekvatno odevanje. Savetuje se oprez svim učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik / R. Hadžić