Proleće u februaru

NOVI SAD: Sunčano i znatno toplije vreme od proseka za ovo doba godine. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5, a maksimalna 19 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru ređa pojava magle, a tokom dana pretežno sunčano i znatno toplije. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 19 stepeni.

SRBIJA: Ujutru ređa pojava magle, a tokom dana pretežno sunčano i znatno toplije vreme od proseka. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 20 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend sledi zahlađenje s vrlo malo sporadične kiše u subotu, a na planinama sa slabim snegom. Prva dva-tri dana iduće sedmice ujutru slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano uz postepeni porast temperature od utorka.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Zadržava se relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih osoba. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. U jutarnjim satima izvesne tegobe mogu osetiti i astmatičari u predelima s maglom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i poremećaja sna. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik / Radivoj Hadžić