Odluka Gradskog štaba za vanredne situacije o ograničenju radnog vremena

Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Sada, na 1. vanrednoj sednici od 26. februara 2021. godine, doneo je naredbu da se, 27. i 28. februara 2021. godine, radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata ograničava tako da mogu raditi od 6.00 do 14.00 časova.

Reč je o objektima u kojima se obavljaju sledeće delatnosti: u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, bašte ugostiteljskih objekata, barovi, klubovi, splavovi, noćni klubovi i sl.), pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.), u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom zatvorenom prostoru izuzev pozorišta (bioskopi, muzeji, galerije), priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.), u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru, ili dugotrajniji neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.)

Radno vreme u objektima u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo prehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta) i pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote), ograničava se tako da ti objekti mogu raditi od 6.00 do 20.00 časova.

Od ograničenja radnog vremena izuzimaju se apoteke (uključujući i one u kojima se vrši promet robe namenjen za životinje ili poljoprivredu), izuzev onih apoteka koje prodaju obavljaju u trgovinskim centrima i za koje upravljač ne može obezbediti posebne koridore za pristup, ili u koje se ne ulazi sa spoljne strane ili neposredno sa javne površine, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva, ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, u obavljanju delatnosti dostave hrane i šalterske prodaje hrane iz objekata koji imaju šalter za prodaju hrane, a koji su registrovani za pripremu i posluživanje hrane (ugostiteljski objekti i ketering) i ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije, odnosno druge zdravstvene ustanove u privatnoj i javnoj svojini.

Novosadski Info / RTV / Foto: novisad.rs