U KCV zbrinuta 154 obolela, porast broja pacijenata u kovid ambulanti

U Kliničkom centru Vojvodina trenutno su zbrinuta 154 kovid pacijenta, a na respiratoru je 11 bolesnika, kaže direktor KC Vojvodina Edita Stokić i dodaje da su jedinice intenzivne nege pune.

Ona je za TV K1 rekla da je vikend obeležio nagli porast broja pacijenata koji su zatražili pomoć u kovid ambulanti.

“To su bili ne samo novootkriveni kovid pacijenti, već i pacijenti koji su dolazili na kontrole, kao i oni koji su preležali kovid i sada imaju neke od komplikacija”, rekla je ona.

Ističe da specijalistička Poliklinika radi u punom kapacitetu, a da je tokom vikenda u Urgentnom centru bilo puno posla i ljudi koji su zatražili pomoć iz oblasti urgentne medicine.

“U KC Vojvodine su hospitalizovani kovid pacijenti koji imaju srednje tešku kliničku sliku, ali i oni koji su smešteni u jedinicama intenzivne terapije koji spadaju u kategoriju kritično obolelih pacijenata”, navela je ona.

Ističe da se kovid 19 manifestuje promenama na plućima, ali nisu zanemarljive ni one forme bolesti gde osim pluća stradaju i drugi organi.

U Vojvodini 408 novozaraženih

U Vojvodini je tokom prethodnog dana registrovano 408 novih slučajeva koronavirusa, a najviše novoinficiranih je u Novom Sadu – 204.

U ovom trenutku, broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 8.689, objavio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 2.761. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva koronavirusa.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: Pokrajinska vlada