Vojvodina ponudila 111 miliona dinara za podršku turizmu

Pokrajina Vojvodina ponudila je 111 milion dinara bespovratno kroz dva konkursa za razvoj turističkih potencijala kroz podršku mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima.

Za radove na ugostiteljskim objektima, izradu projektno tehničke dokumentacije za radove, i opremanje dodatnim sadržajima ponuđeno je 59 miliona dinara.

Može se konkurisati projektima koji se realizuju od 15. marta prošle do 1. oktobra ove godine a maksimalno sufinansiranje je do 80 procenata prihvatljivih troškova.

Maksimalni iznos za radove na podizanju kvaliteta i kapaciteta objekata je do tri miliona dinara, do milion dinara je za izradu projektno tehničke dokumetnacije a za uvođenje dodatnih sadržaja maksimalno je četiri miliona dinara.

Za podizanje kvaliteta turističkih objekata kroz nabavku mašina i opreme, i unapređenje inovativnosti ukupno će biti dodeljeno sufinansiranje od 52 miliona dinara.

Maskimalno do tri miliona dinara, odnosno do 80 posto prihvatljivih troškova, biće dodeljivano za nabavku mašina i opreme.

Za unapređenje inovativnosti u obavljanju ugostiteljske i turističke delatnosti maksimalna pokrajinska subvencija iznosiće do 1,5 miliona dinara.

Prijave projekata za subvencionisanje kroz refundacije troškova po oba konkursa za turističku delatnost je do 16. marta.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: RTV