Vučević: Uskoro lokacija nove bolnice, između 400 i 500 mesta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže za RTS da će grad Novi Sad za nekoliko dana predložiti potencijalne lokacije za novu kovid bolnicu, koja će biti kapaciteta između 400 i 500 kreveta.

Miloš Vučević je, govoreći za Dnevnik RTS-a, rekao da je nova bolnica “sjajna vest” za Vojvodinu i taj deo Srbije, dodajući da je Novi Sad prirodna lokacija što zbog kadrova što zbog infastrukture

Dodaje da je Grad, koliko juče, krenuo da priprema predlog lokacija i da će predočiti premijerki i predsedniku države.

Bolnica će, kaže, imati kapacitet između 400 i 500 kreveta, uglavnom intenzivne i poluintenzivne nege.

“To je put kojim možemo da imamo opštu bolnicu, Novi Sad nema opštu bolnicu, fali nam taj sekundarni nivo, to je koncept koji smo dugo čekali, to je presudno za čuvanje zdravlja, ta bolnica se neće gasiti kad ode korona”, naglašava gradonačelnik Novog Sada.

Vučević navodi da epidemijska situacija u Novom Sadu nije dramatična, ali je upozoravajuća.

U poslednja tri dana u gradu je konstantno više od 200 novih slučajeva dnevno, što, kaže Vučević, nije dobro i zabrinjava.

“Ja se nadam da neće morati vanredno stanje, ne bih voleo da je Novi Sad zaključan i cela država. Ako bude tako da preti da ugrozi živote i zdravlje i uruši zdravstveni sistem, mora, ali ne bih voleo da ugrožavamo radna mesta”, napominje Vučević.

Kaže da će se više o tome znati u petak kada bude sednica Kriznog štaba, ističući da je borba protiv korona konstantna.

Prvu dozu u Novom Sadu primilo je 80.000 građana, a drugu 40.000.

Novosadski Info / RTS / Foto: RTV / Jaroslav Pap