Prijem zahteva za izradu NSMART kartica u JGSP “Novi Sad”

U skladu sa faznim prelaskom na elektronski način plaćanja prevoza u autobusima JGSP „Novi Sad“, od 06. marta 2021. godine počinje prijem zahteva za izradu NSMART mesečnih građanskih kartica, đačkih/studentskih kartica i penzionerskih kartica (za penzionere mlađe od 65 godina).

Zahtevi za izradu pretplatnih kartica mogu se preuzeti na sajtu preduzeća gspns.rs ili na prodajnim mestima preduzeća.

Zahtevi se primaju na kioscima na platou ispred Železničke stanice, u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace, preko puta Limanske pijace i na Novom naselju.

Za izradu NSMART kartice potrebno je:

Učenici i studenti – zahtev za izradu kartice overen u školi, odnosno fakultetu; putna isprava, indeks ili lična kartu na uvid; fotografija veličine 3 x 2,5 santimetra.

Građani – čitko popunjen zahtev za izdavanje kartice, fotografija veličine 3 x 2,5 santimetra.

Penzioneri mlađi od 65 godina – čitko popunjen zahtev za izdavanje kartice, fotografija veličine 3 x 2,5 santimetra, na uvid rešenje o penziji ili ček od penzije.

Izrada NSMART kartice košta 375,00 dinara.

Od 25. marta 2021. godine svi korisnici mesečnih građanskih karata, đačkih/studentskih karata i penzionerskih karata (za penzionere mlađe od 65 godina) moći će na prodajnim mestima preduzeća da kupuju mesečne dopune isključivo NSMART karticama. Važnost starih mesečnih kartica za pomenute kategorije putnika prestaje 31. marta 2021. godine.

Korisnici radničkih pretplatnih karata i dalje kupuju markice po starom sistemu. O početku izrade radničkih NSMART kartica, putnike će JGSP blagovremeno obavestiti.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV / Aleksandar Galić