Popodne kiša

​​​​​​​NOVI SAD: Pre podne suvo i toplo, a popodne naoblačenje s kišom i padom temperature. Duvaće umeren zapadni vetar, a popodne severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 13 stepeni.

VOJVODINA: Na severu pad temperature i naoblačenje s kišom. Počeće da duva umeren zapadni vetar, a popodne severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 15 stepeni.

SRBIJA: Na severu hladnije i naoblačenje s kišom. U centralnim predelima biće više sunčanih sati uz toplo vreme do uveče. Na severu će duvati umeren zapadni vetar, a u ostalim delovima slabiji jugozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -3, a maksimalna 18 stepeni.

NAREDNIH DANA: U subotu jako zahlađenje s kišom, susnežicom i snegom ujutru i pre podne u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Na severu se razvedrava, a padavine prestaju popodne na krajenjm jugu. U nedelju i ponedeljak hladno s mrazem ujutru i dužim sunčanim periodima tokom dana.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Nepovoljne biometeorološke prilike za hronično obolelele i osetljive osobe. Oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Reumatski bolovi i poremećaji sna su očekivani kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com