U Vojvodini 846 novih slučajeva korona virusa, najveći broj u Novom Sadu – 244

U Vojvodini je tokom prethodnog dana registrovano 846 novih slučajeva korona virusa.

U strukturi novih slučajeva, 709, odnosno 83,8 odsto, dokazano je brzim antigenskim testom. Ti pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Manji broj novoobolelih je potvrćen PCR testom nakon negativnog brzog testa. Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu – 244, a među njima takođe dominiraju pacijenti kod kojih je infekcija potvrđena brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo koje čini više od 75 odsto inficiranih, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 30 do 50 godina.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 11.525. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu -3.477. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa porastom trenda oboljevanja i visokim nivoima oboljevanja.

U ovom trenutku na teritoriji 42 opštine i grada situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji tri opštine – Titela, Beočina i Kanjiže.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: RTV / Jaroslav Pap