Vučević: Fantastičan projekat obnove Radničkog univerziteta

Idejno rešenje za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta u Novom Sadu predstavljeno je danas, a prezentaciji je prisustvao gradonačelnik Miloš Vučević, koji je istakao da će ta zgrada, nakon rekosntrukcije, biti još jedan objekat za ponos.

“Ovo zdanje u Vojvođanskih brigada je prethodne dve decenije, posle požara koji ga je uništio, od lepotice postalo pravo ruglo i teret za lokalnu vlast, ali i ceo grad Novi Sad. Kako ovaj problem ne bismo ostavljali nekom drugom, ‘zasukli smo rukave’ i posvetili se pronalaženju dobrog kupca i našli smo ga u firmi ‘Vega IT’ koja je dala više od 5,2 miliona evra za kupovinu ruiniranog objekta”, napisao je Vučević na svom instagram profilu.

Vučević je naveo da projekat obnove deluje fantastično, tako da će ova “građevina-lepotica” zaista zasijati u novom ruhu, a Novi Sad dobiti još jedan objekat za ponos, ali i centar za IT sektor, digitalnu agendu i startap biznis.

“Naš partner oseća puls Novog Sada, njegove želje i afinitete, jer ‘Vega IT’ je firma naših momaka, dvojice studenata novosadskog FTN-a, koja se bavi razvojem softverskih rešenja i uspešno posluje na zahtevnim tržištima Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske, zapošljava 200 ljudi i nalazi se na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu”, dodao je Vučević.

On je čestitao Saši Popoviću, suosnivaču kompanije “Vega IT” i direktoru arhitektonskog biroa čiji predlog rekonstrukcije je odabran kao najbolji.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: RTV / Jaroslav Pap