Hladno i oblačno

NOVI SAD: Hladno, oblačno i veći deo dana suvo, mada je uveče moguća slaba kiša. Vetar slab severni i severozapadni vetar. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 7 stepeni.

VOJVODINA: Hladno i promenljivo oblačno. U većem delu suvo, a popodne može biti slabe kiše, a na Fruškoj gori susnežice i vlažnog snega. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 8 steepeni.

SRBIJA: Hladno i oblačno s povremenom kišom, susnežicom i snegom. Očekuje se povećanje visine snega u planinama, a može doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima. Duvaće umeren severni vetar, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 8 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak ujutru slab mraz, a tokom dana suvo uz sunčane intervale, a dnevna temperatura u manjem porastu. Za vikend i u ponedeljak ponovo hladno i pretežno oblačno s kišom i snegom povremeno.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno nepovoljne biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com