Gradnja novog mosta u Novom Sadu počinje krajem godine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održao je danas sastanak sa predstavnicima kineske kompanije CRBC na kome su precizirani detalji u vezi sa izgradnjom novog mosta na Dunavu i obilaznice oko Novog Sada.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kineske kompanije CRBC, na čelu sa direktorom Zhang Xiaoyuan, objavio je Vučević na instagramu uz fotografije i slike budućeg mosta i petlje.

Inače, ponuda CRBC-a je bila najpovoljnija od svih prispelih, za trenutno najvažniji infrastrukturni projekat u Novom Sadu.

“Razgovarali smo o idejnom rešenju mosta i njegovom budućem izgledu, a podsećam da je početak radova na gradnji ovog novog mosta planiran za kraj ove godine, da će se nalaziti u produžetku Bulevara Evrope u Novom Sadu i da će se tako omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom, čija izgradnja počinje u maju”, naveo je Vučević.

Dodaje da je iskoristio priliku da porazgovara i o Fruškogorskom koridoru, jer povezuje sremske opštine, a nastavlja se i na autoput Ruma – Šabac.

Vučević je naglasio da je reč o velikom projektu, od nacionalnog značaja.

“Takođe, s kineskim prijateljima bilo je reči i o izgradnji centralnog postrojenja gradskog prečišćivača otpadnih voda, leve obale na lokaciji između starog Kaćkog puta i puta E-75 Beograd – Subotica, na lokalitetu Sever IV”, naveo je Vučević.

Gradonačelnik dodaje da grad Novi Sad ide napred uz pomoći kineskih prijatelja i nesebičnu podršku države.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: ig @milosvucevic_gradonacelnik