Vučević: Novi Sad prednjači u zadržavanju mladih

“Po podacima iz istraživanja Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije, rađenom za period od 2010 do 2019. godine, Srbija je zabeležila priliv mladih visokostručnih ljudi, što se kosi sa uobičajenim navodima o “odlivu mozgova” iz naše zemlje” izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je na svom zvaničnom Instagram profilu objavio “Sa izuzetnim zadovoljstvom ističem da Grad Novi Sad posebno prednjači u zadržavanju mladih zahvaljujući našim sjajnim fakultetima i profesorima na njima, sve boljoj infrastrukturi, ali, najvažnije, zahvaljujući jedinstvenoj mogućnosti da se baš u Novom Sadu ovi mladi profesionalci razviju i ostvare svoj puni kapacitet radom u prestižnim internacionalnim kompanijama koje smo doveli.”

Spisak je impresivan, u nasem gradu posluju prave moderne firme XXI veka kao što su Kontinental, Vega IT, Biosens, Šnajder Elektrik, firme koje nude finansijske uslove daleko iznad proseka, ali i još mnogo važnije, one koje osposobljavaju naše mlade stručnjake da postanu potpuno konkurentni na međunarodnom tržištu rada,ističe Vučević i dodaje “Obećavam da ćemo učiniti sve da ovaj spisak bude još duži i reprezentativniji, zbog čega će još veći broj mladih doživeti našu lepu Srbiju i Novi Sad kao idealno mesto za život, rad i stvaranje porodice”.

“Nećemo stati jer nemamo više prava na to. Nećemo stati jer smo previše vremena dosad izgubili. Nećemo stati, menjaćemo se još brže i napravićemo pravu zemlju za naše klince koji tek stasavaju! To je naša misija, za to živimo” istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević