GRADONAČELNIК NOVOG SADA POSETIO PUNКT ZA VAКCINACIJU U КOVILJU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prigradsko naselje Кovilj u kojem je počela imunizacija meštana u okviru te Mesne zajednice. U pitanju je nastavak akcije vakcinacije prigradskog stanovništva na teritoriji celog grada, i to uporedo sa vakcinacijom na Sajmu gde medicinsko osoblje nastavlja svoj deo posla, dok je deo timova preraspodeljen u prigradska naselja na po nekoliko dana. Tom prilikom, i gradonačelnik Vučević je primio drugu dozu vakcine, nakon tri nedelje od prve imunizacije.

Nastavljamo s imunizacijom građana u prigradskim naseljima, tako da su danas od 14 časova u prostorijama Mesne zajednice „Кovilj“ prisutne lekarske ekipe Doma zdravlja „Novi Sad“. Oni će se pobrinuti za oko 350 prijavljenih Кoviljčana koji treba da prime prvu dozu “Sinofarm” vakcine. Do stabilizacije epidemiološke situacije može doći samo uspešno sprovedenom masovnom imunizacijom stanovništva. Virus je i dalje prisutan i hara snažnim intenzitetom. Zato pozivam građane Novog Sada, ali i cele Vojvodine, da iskoriste ovu priliku koju nam je svima omogućila naša država i da se vakcinišu.

Svi oni koju prime prvu dozu vakcine u svojoj mesnoj zajednici, imaće mogućnost za revakcinaciju na isti način, odnosno u svom prigradskom mestu. Želja nam je da pokažemo na delu da vodimo računa o sugrađanima iz svih delova grada, da su nam svi jednako bitni. Broj prijavljenih Кoviljčana je iznad svih očekivanja, tako da će mobilne ekipe ponoviti posetu ovom naselju. Trenutno je u gradu više od 30 000 vakcinisanih prvom dozom i 59 000 revakcinisanih, tako da, ako budemo održavali ovaj trend, idemo ka projekciji od 130 000 imunizovanih u maju. Jedino masova vakcinacija i poštovanje mera u sinergiji, dovodi do dobrih rezulata. Apelujem na sve ljude da dođu na vakcinaciju, poslušaju lekare, struku, i iskoristite ovu šansu.

Mnogo stranaca je za vikend dolazilo u našu zemlju da se vakciniše, što je odraz dobre politike kakvu želimo da vidimo i u regionu, jer nam je zajednički cilj da se naše okruženje stabilizuje. Nadam se da ćemo uskoro imati otvorene kafiće, da će ponovo u punom kapacitetu raditi turističke agencije i drugi poslovni subjekti.

Inače, za oko 50 turističkih agencija koje posluju na teritoriji Novog Sada, pripremamo ekonomsku podršku, kao i pomoć u vidu popusta za sve zakupce na Spensu i u gradskim poslovnim prostorima u aprilu – rekao je gradonačelnik Vučević i pohvalio timove Doma zdravlja “Novi Sad”, kao i zaposlene u Кovid ambulantama koji rade 24 sata.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat rekao je da će akcija biti narednih dana nastavljena u prigradskim naseljima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

  • Imamo odlične lekare i tehničare koji tokom cele pandemije funkcionišu isključivo u službi zdravlja naših građana. Za vikend smo imali dobar odziv privrednika iz regiona, čak 986 njih, koji su nam svojim primerom pokazali da im nije problem da pređu i 1000 kilometara da prime vakcinu, i to bez preferencija koju vrstu, jer veruju zvaničnoj medicini i znaju da cene pogodnost koju je obezbedila država Srbija. Čak 350 Кoviljčana će danas biti vakcinisano, a mi ćemo se sa našim mobilnim ekipama vraćati koliko god puta treba, kako bismo izašli u susret svim zainteresovanim meštanima – naglasio je Veselin Bojat.

Građani i dalje mogu da se prijave za vakcinaciju i izraze interesovanje za određenog proizvođača vakcine preko e – Uprave ili pozivom na broj 0800 222 334.