Vučević: Radovi na uređenju starog gradskog jezgra se nastavljaju

“Radovi na uređenju javnih površina starog gradskog jezgra u Novom Sadu se nastavljaju”, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

“Ovaj deo grada je kulturno zaštićen i samim tim je srce mesta u kojem živimo” ističe Vučević i dodaje “Uložićemo skoro 380 miliona dinara u doterivanje te lokacije, a investicijom ćemo dobiti na atraktivnosti najužeg centra, koji će privući još više turista i koji će služiti na ponos mojim Novosađanima”.

“Prošlo je mesec dana kako smo počeli sa uređenjem centra grada i sve ide po predviđenoj dinamici, čak i nešto brže, navodi Vučević.

“Zadovoljan sam kako radovi teku”, molim sve Novosađane, a pogotovo ljude koji žive ovde ili koji imaju svoje poslovne prostore, lokale, za malo strpljenja, jer kada radovi budu okončani, imaćemo prelep centar grada, objavio je gradonačelnik Novog Sada na svom zvaničnom Instagram profilu.

Kako navodi taj deo centra grada će po prvi put biti rekonstruisan u okviru jedinstvenog arhitektonskog rešenja, i to od Uspenske crkve do Gradske kuće. “Naš lepi Novi Sad će zablistati u novom sjaju, sa još više zelenih površina, novim drvećem, lepom fontanom, a ono što je meni najinteresantnije jesu podaci na memorijalnoj traci koji su zamišljeni kao „protok vremena” Novog Sada, koja će se kretati obrisima male Jevrejske ulice koja je srušena kada se gradilo Srpsko narodno pozorište”, ističe Vučević.