REDOVAN RAD SEMAFORA U ULICI NARODNOG FRONTA

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u utorak, 13. aprila 2021. godine, od 10 časova, novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Ulice Narodnog fronta kod br. 52, biti pušten u režim redovnog rada, nakon probnog perioda, odnosno rada na žutom treptaču.

Zbog velike frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i predškolske ustanove postojala je opravdana potreba za semaforizacijom ovog pešačkog prelaza. Postavljanjem svetlosne signalizacije omogućeno je bezbednije kretanje pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake.

U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, izvršena je i delimična rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza u zoni prelaza sa obe strane kolovoza, dok su uslovi pristupačnosti zadovoljeni izgradnjom rampi i taktilnih ploča. Sa ciljem bezbednijeg odvijanja biciklističkog saobraćaja, biciklistički prelaz označen je materijalom crvene boje, čime je postao postao znatno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju.

Novoizgrađeni semafor radiće u detektorskom režimu, odnosno pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla, radi bezbednog prelaska preko kolovoza.

Za postavljanje ovog semafora u budžetu Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a uskoro će biti semaforizovana još dva pešačka prelaza u Novom Sadu (u Futoškoj i Jevrejskoj ulici).

Apelujemo na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor, s obzirom na to da je predmetni pešački prelaz do sada bio obeležen samo horizontalnom signalizacijom.