GRADONAČELNIK VUČEVIĆ POSETIO BIJELjINU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Bijeljinu i sastao se sa gradonačelnikom, tog drugog po veličini grada u Republici Srpskoj, Ljubišom Petrovićem.

– Ovo je naš prvi protokolarni sastanak od kada je novi gradonačelnik Bijeljine postavljen, a razgovarali smo o nastavku i produbljivanju saradnje dva prijateljska grada – Bijeljine i Novog Sada. Tokom našeg susreta dominirala je tema o značaju izgradnje auto-puta Rača-Bijeljina, u čemu će finansijski učestvovati Republika Srbija, što je prethodno i najavio predsednik Vučić, a ove godine kreće i izgradnja Fruškogorskog koridora. Realizacijom tih važnih infrastrukturnih projekata, imaćemo potpuno spojen auto-put od Semberije do Novog Sada što će neuporedivo olakšati putovanje za sve građane. Pričali smo i o gasifikaciji Bijeljine, kulturi, sportu, pandemiji i svim njenim posledicama i uticaju na svakodnevicu. Ponosan sam na to što Novi Sad čuva i neguje iskreno prijateljstvo sa Bijeljinom i nadam se nastavku uspešne saradnje. Željno očekujemo realizaciju konkretnih projekata kojima ćemo Semberiju i Srpsku Atinu još više približiti, a delegaciju ovog grada uskoro očekujemo kod nas kako bismo nastavili sa razmenom ideja i iskustava – istakao je Miloš Vučević i poželeo gradonačelniku Petroviću uspešan mandat.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izrazio je veliku zahvalnost tog grada za svaki vid pomoći, kako materijalne tako i one u duhovnom smislu, pružene od strane građana  Novog Sada i Republike Srbije, kao i nadu da će se visoki intenzitet saradnje dva grada nastaviti i produbiti.

– Grad Novi Sad kao multikonfesionalna, multietnička i multikulturalna sredina jeste lokalna samouprava iz bratske Srbije na koju treba da se ugledamo, od nje da učimo i  konsultujemo se sa njenim čelnicima o svim važnim stvarima, s obzirom na bogato iskustvo i uspehe koje ovaj grad niže poslednjih godina. Radosni smo zbog najavljene podrške u projektovanju i izradnji velikog gradskog vrtića, a nastavljamo da sarađujemo i na projektima vezanim za poboljšanje privrednog ambijenta kao što je ulaganje u komunalnu infrastrukturu i energetsku efikasnost – rekao je Ljubiša Petrović.