PREDSEDNIK VUČIĆ U PUKOVCU NA REVAKCINACIJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u poseti Pukovac i Gadžin Han, dok će u ambulanti u Pukovcu primiti drugu dozu vakcine.

Predsednik Vučić primio drugu dozu vakcine protiv korona virusa i tom prilikom se zahvalio predsedniku Republike Kine.

Veliki broj građana okupio se kako bi pozdravio predsednika, koji im je obećao da će penzije i plate nastaviti da rastu.

– Svi su čekali da ja dođem u Pukovac. Kao boga vas molim da se vakcinišete, jer time čuvate svoje porodice i sebe – rekao je predsednik prilikom obilaska.

Predsednika su dočekale medicinska sestra Violeta Stamenković, koja ja inače i obavila revakcinaciju, kao i doktorka Slađana Beronja-Jovanić koja je pregledala predsednika pre revakcinacije. Pitala ga je da li je alergičan i da li je imao reakcije posle primljene prve doze vakcine, na šta je Vučić odgovorio da nije imao nikakav problem, niti je istsa osetio.

Pukovac, Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Tanjug

Ona mu je izmerila i krvni pritisak, a tom prilikom Vučić je prokomentarisao da se vratio u Beograd iz Brisela jutros u dva sata posle ponoći i zatekao novi “non pejper”, koji mu je, kaže, podigao pritisak.

– Ma nije me ništa bolelo, nisam ni osetio – kazao je predsednik posle revakcinacije i dodao da je mnogo zahvalan Kini na pomoći i vakcinama.

– Želim da se zahvalim ljudima iz Kine, da prenesete poruku kineskom narodu i predsedniku Siju. Zahvalni smo kineskoj državi na pomoći i podršci, na ogromnom broju vakcina i nadam se da ćemo unaprediti saradnju i po pitanju proizvodnje vakcina i po pitanju sekvenciranja, na kojem ćemo raditi sa pekinškim insititutom – rekao je Vučić.

Kazao je da će danas tokom posete tom delu zemlje razgovarati sa lokalnom vlasti šta sve može da se uradi za razvoj mesta u Nišavskom, Jablaničkom, Topličkom i drugim okruzima.