POČELA VAKCINACIJA NA PUNKTU U TC „PROMENADA“

Sa ciljem da proces vakcinacije približi i učini što dostupnijim Novosađanima, Grad Novi Sad i Dom zdravlja „Novi Sad“ otvorili su vakcinalni punkt u tržnom centru „Promenada“. Vakcinacija, na punktu koji se nalazi u prizemlju kod marketa „Univereksport“, počela je danas u 10 časova, a početku rada prisustvovao je član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Novi Sad prva lokalna samouprava u Srbiji koja je izašla u susret svojim građanima i omogućila vakcinaciju u tržnom centru.

– Naša želja je da proces imunizacije bude što dostupniji svim Novosađanima. Do sada smo vakcinisali oko 210 hiljada naših sugrađana, od toga njih 90 hiljada primilo je i drugu dozu. Imunizacija starijih sugrađana teče odlično, vakcinisano je tri četvrtine građana starijih od 80 godina i 65 posto onih koji su stariji od 60 godina. Otvaranjem punkta u „Promenadi“ očekujemo da će se povećati broj radno sposobnog stanovništva, uzrasta od 20 do 50 godina. Pozivam one koji se nisu vakcinisali da to učine, ovaj punkt će raditi  svakog dana od 10 do 20 časova, dobro je organizovan tako da im neće oduzeti mnogo vremena a učiniće mnogo i za sebe i za druge- izjavio je Dragan Stajić i dodao da će uskoro početi sa radom i mobilni punkt, smešten u autobus JGSP „Novi Sad“, koji će biti specijalno opremljen i zahvaljujući kojem će se vršiti vakcinacija bilo gde na teritoriji Grada Novog Sada.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat objasnio je da u okviru tog punkta rade dva tima, da su danas na raspolaganju vakcine Sinofarm i Fajzer, a da se od sutra očekuje i Sputnjik.

-Mi pratimo želje građana i na različite načine pokušavamo da im omogućimo da se vakcinišu, kako bi u što brže stekli kolektivni imunitet– rekao je Bojat.

Direktor TC „Promenada“ Boris Stevović izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Gradom i Domom zdravlja „Novi Sad“ na važnom zadatku masovne imunizacije građana. On je istakao da je TC „Promenada“ kao društveno odgovorna kompanija obezbedila prostor koji ispunjava sve uslove i pozvao posetioce da se vakcinišu.