POČELA VAKCINACIJA NA PUNKTU U TC „BIG“

Treći vakcinalni punkt, u Novom Sadu otvoren je danas u Tržnom centru „Big“. Početku rada ekipa koje vrše imunizaciju na ovom punktu prisustvovali su član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić i direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat.

– Pre pet dana započeli smo proces vakcinacije po tržnim centrima i pokazalo se da je to dobra odluka budući da se u TC „Promenada“ dnevno vakciniše u proseku oko 400 naših sugrađana. Pozivam posetioce Tržnog centra „Big“, ali i građane koji žive u okolini da dođu i da se vakcinišu, a mi ćemo nastaviti sa ovakvim inicijativama jer vidimo da daju rezultate i siguran sam da ćemo uskoro steći kolektivni imunitet – izjavio je Dragan Stajić

Vakcinalni punkt smešten je u prizemlju Tržnog centra „Big“ i radiće svakog dana od 10 do 20 časova. Građanima su danas na raspolaganju vakcine Sinofarm i Fajzer, a u toku dana ili sutra biće dostupna i vakcina Sputnjik V.

-Dom zdravlja „Novi Sad“ se, sa svim svojim resursima uključio u proces imunizacije koji organizuje Grad, tu smo da gde god treba dovedemo svoje ekipe i da svim građanima približimo proces vakcinacije. Pored toga što radimo na tri vakcinalna punkta, ove nedelje ponovo ćemo obići gotovo sva prigradska naselja, i vršiti imunizaciju po mesnim zajednicama u gradu, a do kraja nedelje očekujemo da krene i autobus kojim ćemo obilaziti različite lokacije na teritoriji Grada – istakao je dr Veselin Bojat.

On je dodao da je situacija u Novom Sadu gde se prvom dozom, dnevno vakciniše između 700 i hiljadu građana ohrabrujuća i da je smanjen broj pacijenata u respiratornom centru te da Dom zdravlja „Novi Sad“ prvi put posle 420 dana razmišlja o ukidanju noćne smene.