ZAVRŠEN FINALNI TURNIR KUPA EVROPE U STONOM TENISU ZA ŽENE

Finalni turnir Kupa Evrope u stonom tenisu za žene održan je u Novom Sadu, u periodu od 6. do 9. maja. Tim takmičenjem obeleženo je i 40 godina od izgradnje Spensa i organizacije Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1981. godine. Pobednik Turnira je ekipa francuskog „Sen-Denija“ koja je u finalu pobedila mađarskog šampiona ekipu „Budiorši“. Srbiju su predstavljale stonoteniserke STK „Novi Sad“ koje su plasirale u polufinale Kupa Evrope.

Svečanoj ceremoniji uručivanja pehara i medalja, pored potpredsednice Evropske stonoteniske Unije Ine Jozepson i predstavnika organizatora Dana Fracilea, prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je pobedničkoj ekipi uručio medalje.

– Veoma mi je drago što je Kup Evrope u stonom tenisu za žene, prvo klupsko takmičenje tog tipa u Srbiji, održano baš u našem gradu i što je obeležilo značajan jubilej. Evropska stonoteniska unija je organizaciju takmičenja ocenila najvišom ocenom, dok su gostujuće ekipe iz osam evropskih zemalja istakle da je ovaj turnir jedan od najboljih do sada. Ovom prilikom želim da čestitam pobednicama, ekipi „Sen Denija“, drugoplasiranoj ekipi „Budiorši“, ali i našoj ekipi koja je plasmanom u polufinale ostvarila istorijski uspeh – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.